main logo
394

Jumătate din stațiile de așteptare din Chișinău ar putea fi reamenajate

Jumătate din stațiile de așteptare din Chișinău ar putea fi reamenajate. Cel puţin, asta ar dori să facă un agent economic din Capitală, care a venit la Primărie cu aşa o propunere.

Jumătate din stațiile de așteptare din Chișinău ar putea fi reamenajate

Acesta ar vrea să construiască pavilioane în stațiile de aşteptare în care acestea nu există, iar în schimb, să poată oferi spațiu publicitar agenților economici.

Jumătate din stațiile de aşteptare din Capitală nu au nici acoperiș şi nici scaune. Singurul lucru care arată că în aceste locuri oprește transportul public este un indicator, transmite Ştiri.md cu referire la Canal3.

„Dacă va fi un pavilion, pentru oameni ar fi super. Asta pentru că atunci când vremea e rea, acesta poate să te apere de ploaie, dar și de soare te apără și ar fi și frumos".

Potrivit proiectului prezentat de agentul economic, în aceste locuri ar putea fi construite pavilioane speciale. În funcție de mărime, o astfel de construcție ar putea costa între cinci și nouă mii de euro. 

„Practica modernă arată că stația de așteptare este, în același timp, și o construcție publicitară. Și publicitatea în Chișinău este taxată cu cinci sute de lei metrul pătrat și asta este o sumă foarte bună”, a comunicat agentul economic în domeniul publicității stradale, Andrei Jicol.

Agentul economic spune că a propus un parteneriat public-privat încă acum doi ani, dar până acum nu a primit niciun răspuns. De asta, primarul interimar i-a convocat pe responsabilii de la direcțiile Primăriei și pe agentul economic, pentru a discuta acest subiect.

„Avem o problemă: noi, ca municipiu nu rezolvăm problema, ținem stația fără stații, agenților economici nu le dăm voie să investească și să facă ceva pentru stațiile respective", a afirmat primarul interimat al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În cadrul unui proiect asemănător, aproximativ trei sute de stații au fost deja amenajate. Doar că agentul economic care a promis să îngrijească pavilioanele a dat faliment și nu şi-a mai onorat contractul. În Capitală sunt în total aproximativ șase sute de stații de așteptare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării