main logo
600

Judecătorul căruia procurorii i-au confiscat mita de peste 6.000 de euro

Curtea de Apel Bălți (CA) a menținut decizia primei instanțe prin care Valeriu Ghedreuțan, magistrat din cadrul Judecătoriei Drochia, a fost condamnat la șapte ani de închisoare.

Judecătorul căruia procurorii i-au confiscat mita de peste 6.000 de euroJudecătorul căruia procurorii i-au confiscat mita de peste 6.000 de euro

Totodată, CA a admis apelul procurorului și a confiscat în contul statului mita de 6.400 de euro pe care judecătorul a cerut-o și primit-o de la o cetățeancă a R. Moldova, stabilită cu traiul în Italia, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, CA Bălți a respins apelurile inculpatului și ale avocatului. În schimb a fost admis apelul procurorului în ceea ce privește măsurile asiguratorii, pronunțându-se o nouă hotărâre. Astfel, în temeiul art. 106 Cod penal, s-a confiscat în contul statului suma de 6400 Euro. Totodată a fost menținut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2.600 dolari și 1.150 euro.

Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Valeriu Ghedreuţan a fost condamnat la 26 ianuarie 2018, la 7 ani de închisoare, amendat cu 160 mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani. Magistratul a fost reţinut, dar eliberat la scurt timp, în primăvara anului 2016, urmărirea penală fiind pornită la 15 februarie 2016, în baza plângerii depuse de o petiţionară – cetăţeancă a R. Moldova, stabilită cu traiul în Italia, care reclama acţiunile coruptibile ale magistratului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării