main logo
793

Judecătorul care l-a arestat pe Braguţa vrea să revină în sistem

Judecătorul care l-a plasat în arest preventiv pe Andrei Brăguţă, tânărul decedat în detenţie în luna august, vrea să revină în sistem.

Judecătorul care l-a arestat pe Braguţa vrea să revină în sistemJudecătorul care l-a arestat pe Andrei Brăguţă vrea să revină în sistem.

Iurie Obadă solicită Curţii Supreme de Justiţie anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost eliberat din funcţie, scrie jurnal.md.

La CSJ urma să aibă loc prima şedinţă în acest caz, însă procesul a fost contramandat. Obadă şi avocatul său au depus o cerere de amânare, pe motiv că judecătorul s-ar fi îmbolnăvit. Şedinţa a fost programată pentru 15 martie.

Amintim că decizia CSM, din ianuarie curent, a fost luată după ce procurorul general şi Inspecţia Judiciară au contestat hotărârea Colegiului disciplinar al CSM de încetare a procedurii disciplinare în privinţa judecătorului. Iurie Obadă a fost acuzat de incompetenţă profesională gravă, după ce a dispus arestarea lui Brăguţă, deşi se ştia că acesta suferă de tulburări psihice. Judecătorul se consideră însă nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării