main logo
2032

Judecătorii au emis mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au eliberat ieri un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Veaceslav Platon.

Judecătorii au emis mandat de arest pe numele lui Veaceslav PlatonColaj: știri.md

Procuratura anunță că demersul a fost făcut după ce Veaceslav Platon nu s-a prezentat în fața organului de urmărire penală, transmite Știri.md.

Platon are calitate de învinuit pe o cauză penală aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare BC „Moldova-Agroindbank” SA și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat.  

Investigațiile respective se referă la faptele care se încadrează juridic conform prevederilor art. 190 alin. (5) și art. 243 alin. (3) lit. b) din Codul Penal.

"Subsecvent, procurorii anticorupție, la 11 noiembrie curent, l-au citat pe Veaceslav Platon pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite generic „Laundromat”, în contextul executării cererii de asistență juridică internațională în materie penală, formulată la 06.09.2021, de către autoritățile competente ale Federației Ruse.

Prin urmare, Veaceslav Platon a fost citat pentru aducerea la cunoștință a ordonanței de punere sub învinuire din 20.05.2021, emisă de reprezentantul organului de urmărire penală al Departamentului de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse.

Potrivit învinuirii formulate de către autoritățile Federației Ruse, lui Veaceslav Platon i se incriminează săvârșirea infracțiunilor prevăzute la alin. (1) art. 210 Codul penal al Federației Ruse (Organizația criminală) și pct. a), b) alin. (3) art. 193.1 din Codul penal al Federației Ruse (Efectuarea operațiunilor valutare privind transferurile mijloacelor bănești în valută străină din Federația Rusă pe conturile companiilor nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporții deosebit de mari, de către o organizație criminală)", se arată într-un comunicat emis de Procuratură.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării