main logo
1070

Judecătoria Chișinău se îneacă în dosare. CSM trebuie să găsească o soluție

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmează să identifice o soluție în privința volumului de muncă mare pe care îl au magistrații de la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău.

Sediul Centru al Judecătoriei Chișinău se îneacă în dosareSediul Centru al Judecătoriei Chișinău se îneacă în dosare

În ședința de astăzi, CSM a examinat demersul vicepreședintelui instanței, sediul Centru, Ghenadie Pavliuc, de a fi identificată o soluție, întrucât magistrații au sute de dosare în gestiune, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

În ședință, președintele CSM, Victor Micu, a confirmat faptul că judecătorii de la sediul Centru au multe dosare în examinare. Și asta pentru că în prezent cererile de chemare în judecată sunt depuse unde vrea persoana, sediul Centru fiind cel mai apropiat tuturor.

O soluție ar fi ca să fie transferați mai mulți judecători la sediul Centrul. Prin urmare, cei patru magistrați, care vor fi propuși șefului statului pentru transfer, în privința cărora CSM a decis în ședința de astăzi, ar putea ajunge să activeze la sediul Centru al Judecătoriei Chișinău. Este vorba patru magistrați care s-au înscris în concursul de suplinire a funcțiilor vacante din instanța din Chișinău, prin transfer:

  • Aurelia Cazacliu – de la Judecătoria Criuleni;
  • Ana Cucerescu – de la Judecătoria Bălți;
  • Renata Popescu – Balta – de la Judecătoria Anenii-Noi;
  • Nicolae Corcea – de la Judecătoria Bălți.

Amintim că, în anul 2017, Judecătoria Chișinău a examinat 89.253 de cazuri de judecată, cele mai multe dintre ele, aproximativ 35 la sută, aflându-se la sediul Centru. Mai exact, la judecătorii de la sediul centru au examinat 30.988 de dosare, urmați de cei de la sediul Râșcani cu 19.376 dosare și Buiucani – 17.857 dosare. Cele mai puține cazuri examinate au fost la sediul Ciocana, 8.961.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării