main logo
1360

Jocurile Paralimpice de la Paris: Cinci sportivi vor reprezenta Moldova

În perioada 28 august - 8 septembrie, Parisul va găzdui Jocurile Paralimpice, iar R. Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi care vor concura pentru medalii în probele sportive de para judo, para powerlifting și para atletism.

Jocurile Paralimpice de la Paris: Cinci sportivi vor reprezenta MoldovaImagine simbol

Astfel, pentru prima dată, trei membri ai echipei naționale de para judo din Moldova au obținut dreptul de a participa la Jocurile Paralimpice. Doi dintre ei, Oleg Crețul și Ion Basoc, sunt clasați în prezent pe locul doi în ratingul mondial la categoriile de greutate până la 90 kg și 90+, ceea ce oferă echipei R. Moldova speranțe de a obține primele medalii paralimpice din ultimele decenii, transmite Știri.md.

Anul trecut, Oleg Crețul și Ion Basoc au reușit să devină campioni europeni, ambii obținând bronzul la Campionatul Mondial și medaliile de aur la Grand Prix-ul de la Tokyo, considerat cel mai prestigios turneu de para judo din lume.

Ina Cernei, categoria de până la 57 kg, va debuta la Jocurile Paralimpice de la Paris, devenind prima participantă la judo care va reprezenta Moldova la acest nivel.

Larisa Marinenkova, concurentă la para powerlifting, veterană a mișcării paralimpice moldovenești, va participa la a cincea ediție consecutivă a Jocurilor Paralimpice. De asemenea, ea va fi portdrapelul echipei naționale la ceremonia de deschidere a Jocurilor.

Gheorghe Spînu, vedeta în ascensiune a para atletismului moldovenesc, va concura la aruncarea greutății în categoria F35. În luna mai s-a clasat pe locul șapte la Campionatul Mondial de Para Atletism.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării