main logo
453

Jizdan: Expulzarea profesorilor turci este o problemă sensibilă

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a recunoscut că problema celor șapte profesori turci, expulzați din Republica Moldova, este una „sensibilă”, întrucât afectează „zeci de mii de oameni”, dar și din prisma faptului că fiul ministrului a învățat la liceul Orizont, unde activau profesorii expulzați.

Jizdan: Expulzarea profesorilor turci este o problemă sensibilă

Totodată, ministrul a spus că nu are dreptul să pună la îndoiala datele Serviciului de Informații și Securitate, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Este o instituție de învățământ unde învață mulți copii. Acolo a învățat și băiatul meu cel mare. Sunt satisfăcut de calitatea studiilor pe care le-a primit”, a spus Jizdan în timpul emisiunii „Cutia negară”.

„Este o problemă sensibilă. Împrejurul acestei probleme sunt conectați mii și mii de absolvenți ai acestei instituții, împrejurul cărora sunt părinții lor, sunt buneii lor. Probabil, zeci de mii de oameni cer socoteală de la instituții”, a mai spus ministrul de Interne. 

Întrebat cu privire la speculațiile conform cărora cei șapte profesori expulzați se ocupau de racolarea islamiștilor, Alexandru Jizdan a răspuns: „Eu nu am dreptul să pun la îndoiala informațiile SIS. Prin această instituție au trecut zeci de mii de copii. SIS a emis o decizie și a venit cu o solicitare. Ce are SIS ca substanța, ca informație, trebuie de văzut”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării