main logo
1244

Jizdan, despre omorul de la piscină: Sistemul are oameni care dau greș

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a comentat cazul băiatului împușcat de un polițist noaptea trecută.

Jizdan, despre omorul de la piscină: Sistemul are oameni care dau greș

Pe pagina sa de Facebook, Jizdan scrie că acest caz arată faptul că sistemul are oameni care dau greș, oameni care generează urmări grave.

„Legea este una pentru toți, inclusiv pentru polițiști. Tot legea spune despre cum și în ce situații un polițist poate folosi sau aplica arma de foc. 

Nu eu trebuie să mă expun acum referitor la acest caz, este Procuratura care investighează și care va spune despre toate detaliile producerii", a scris Jizdan.

Tot în postarea da, acesta scrie că ne putem asigura de astfel de cazuri doar prin atitudine, responsabilitate și corectitudine din partea fiecărui polițist.

„Întreb pe cei care se pricep să dea sfaturi și să vină cu expertize pe Facebook, demisia unor funcționari va asigura cumva țara de repetarea unor situații similare? Asta trebuie să facem noi, să fugim? să ne ascundem de realitățile din Republica Moldova?! Nu, nu asta este soluția, și nu mai legați tragediile oamenilor de tot ce se petrece la nivel național", a conchis Alexandru Jizdan.

Dacă polițistul din Hâncești a comis o eroare, dacă acesta a aplicat arma de foc ilegal, el trebuie să răspundă pentru fapta lui, iar restul colegilor lui, să revadă activitatea pe care o desfășoară, rolul lor în poliție și misiunea, susține Alexandru Jizdan.

Ministrul Afacerilor Interne își exprimă regretul decesului și transmite condoleanțe familiei.

Amintim că un tânăr de 20 de ani a fost împușcat mortal de un poliţist, noaptea trecută, după ce împreuna cu doi amici, ar fi intrat fără voie pe teritoriul unei piscine private din Hânceşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării