main logo
439

Japonia va susţine proiecte de modernizare a instituţiilor din Capitală

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a avut o întrevedere cu Masanobu Yoshii, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova.

Japonia va susţine proiecte de modernizare a instituţiilor din CapitalăJaponia va susţine proiecte de modernizare a instituţiilor din Capitală

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre oportunitatea inițierii relaţiilor de colaborare între Primăria municipiului Chișinău şi Ambasada Japoniei în Republica Moldova. Primarul general interimar s-a arătat interesat de lansarea unor proiecte de asistență tehnică pentru Chișinău, ca parte componentă în cadrul Acordului de colaborare dintre guvernele R. Moldova și Japoniei, transmite Știri.md

„Sper să acceptați solicitarea Chișinăului de susținere a unor proiecte pentru instituțiile din domeniul educațional și sănătate. La prima etapă, dorim să asigurăm cu echipamente și utilaje, cabinetele metodice din instituțiile școlare pentru copii cu necesități speciale din capitală”, a remarcat Ruslan Codreanu, primarul general interimar al municipiul Chişinău.

La rândul său, ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii, i-a mulțumit primarului interimar pentru prima vizită efectuată în mandatul său la Primăria Chișinău și și-a exprimat disponibilitatea de a susține propunerile municipalității pe domeniile educațional, sănătate precum și inițierea unor programe de instruire pentru funcționarii publici.

De asemenea, Excelenţa Sa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, a îndemnat administrația publică locală din Chișinău să aplice în cadrul Programul de finanțare „KUSANONE” al Guvernului Japoniei pentru modernizarea instituțiilor medicale municipale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării