main logo
426

Japonia oferă suport pentru refugiații din Ucraina aflați în Moldova

În mijlocul celui mai mare val de refugiați din Europa din ultima decadă, Japonia a răspuns generos la rugâmintea UNHCR de ajutor, cu cu două contribuții separate de a susține refugiații din Ucraina pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Japonia oferă suport pentru refugiații din Ucraina aflați în MoldovaFoto: infotag.md

Primul, semnat la 11 Martie 2022, a asigurat refugiații vulnerabili din Ucraina să aibă acces la informații, asistență juridică, acces cuprinzător la servicii pentru a atenua riscul de violență sexuală și de gen și servicii de protecție a copilului, transmite Știri.md.

Esențial, acest sprijin va permite, de asemenea, UNHCR să ofere refugiaților articole de ajutor de bază – elementele esențiale de care au nevoie familiile, inclusiv pături, seturi de bucătărie, canistre, saci din plastic și lămpi solare.

Acest sprijin vine ca parte a unei contribuții vitale către UNHCR de 25,6 milioane USD oferită de poporul japonez pentru Ucraina și țările ei vecine, care și-au deschis atât de generos ușile ucrainenilor care fug din calea războiului.

„UNHCR este recunoscător poporului și guvernului Japoniei pentru sprijinul generos acordat refugiaților din Ucraina”, a declarat Francesca Bonelli, Reprezentanta UNHCR pentru Moldova.

„Ne vom asigura că banii sunt direcționați pentru satisfacerea nevoilor de bază ale refugiaților care au fugit cu puține lucruri, lăsând totul în urmă.

Poporul japonez a oferit, de asemenea, o sumă suplimentară de 14,5 milioane USD pentru UNHCR pe 5 aprilie 2022.

În Moldova, această finanțare va permite UNHCR să consolideze capacitatea furnizorilor de servicii, să sprijine persoanele cu nevoi speciale și să ofere asistență juridică pentru refugiații din Ucraina.

Acest lucru va ajuta, de asemenea, la sprijinirea și dotarea Centrelor de plasament pentru refugiații din Moldova, care oferă refugiaților un loc de cazare în timp ce aceștia își determină opțiunile pe termen mai lung.

Începând cu 5 aprilie, Moldova a primit peste 396.000 de refugiați din Ucraina, o manifestare uluitoare de solidaritate din partea unei țări de 3 milioane de oameni.

Peste 4,2 milioane au fugit acum din Ucraina, iar alte 6,5 milioane au fost strămutate în interiorul țării - cifre alarmante care continuă să crească pe măsură ce criza continuă.

UNHCR solicitat 510 milioane USD pentru a satisface nevoile umanitare imediate ale celor 4,5 milioane de persoane afectate de această urgență.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării