main logo
401

Japonia a oferit peste 267.000 de dolari pentru proiectele din Moldova

Ambasada Japoniei în Moldova a semnat luni patru contracte de grant în sumă de peste 267.000 de dolari pentru realizarea unor proiecte finanţate în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone".

Japonia a oferit peste 267.000 de dolari pentru proiectele din Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, Ambasadorul Japoniei, Masanobu Yoshii, a spus la ceremonie că „Ambasada primeşte în mod regulat o mulţime de cereri de finanţare a proiectelor", transmite Știri.md.

„Mă bucur că Japonia poate ajuta Moldova să implementeze proiecte privind securitatea umană. Sunt impresionat că toate spitalele care au beneficiat de granturi pentru noi echipamente le folosesc eficient în beneficiul cetăţenilor ţării, iar copiii învaţă în condiţii bune. După evaluarea cererilor primite, am ales încă patru organizaţii care vor beneficia de granturi", a spus el.

Potrivit diplomatului, „banii au fost alocaţi de Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei".

„De finanţare vor beneficia spitalul raional Făleşti pentru modernizarea echipamentului medical, centrul perinatal al spitalului raional Edineţ, precum şi gimnaziul din satul Domuljeni din raionul Floreşti şi gimnaziul din satul Pelinia, raionul Drochia, pentru crearea condiţiilor confortabile de învăţare. Voi vizita cu siguranţă toate instituţiile care au beneficiat de granturi", a spus Masanobu Yoshii.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, a mulţumit autorităţilor japoneze, precizând că "implementarea unor astfel de proiecte este foarte importantă pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor ţării".

Programul de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone" a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În cadrul acestuia, au fost realizate 51 de proiecte preponderent în domeniile sănătăţii publice şi educaţiei şcolare şi preşcolare, valoarea acestora fiind circa $4,2 mil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării