main logo
883

Jaful de la MAIB: Persoanele păgubite cer sancționarea băncii

Persoanele păgubite în urma jafului de la filiala MAIB Buicani au solicitat de la instituțiile statului sancționarea Moldova Agroindbank.

Jaful de la MAIB: Persoanele păgubite cer sancționarea bănciiFoto: agora.md

Astfel, pe 17 septembrie 2019, grupul de clienți păgubiți ai MAIB în urma furtului din 6 iulie au continuat protestul, care de acum în continuare va fi desfășurat la sediul central MAIB, la Banca Națională, Ministerul Finanțelor, Oficiul BERD în Republica Moldova și oficiul Consiliului Europei, transmite Știri.md

Potrivit unui comunicat emis presei, clienții păgubiți au avut la data de 4 septembrie o ședință comună cu comitetul de conducere a MAIB, la care banca a promis că va oferi soluția pentru compensarea clienților către data de 13 septembrie. 

Totodată, banca a declarat că înțelege durerea prin care trec clienții, iar la asemenea declarație a băncii, clienții au suspendat protestul.

"Cu toate acestea, la data de 13 septembrie banca nu a oferit soluția. Grupul de pătimiți au avut convingerea că banca a urmărit doar scopul de a mai tărăgăna timpul. În realitate, banca nu lucrează în direcția de a soluționa compensarea. Se lucrează doar sub aspectul de a elimina răspunderea băncii și a lăsa clienții baltă. Banca, în continuare și fără temei, urmărește să treacă întreaga răspundere pe agenția de pază. Banca a întreprins o tentativă de a implica cumva clienții în litigiul cu agenția de pază, tentativă pe care clienții au respins-o în mod categoric", se ma arată în comunicat. 

Pentru a responsabiliza banca pentru neglijența și furtul comis, clienții păgubiți s-au adresat către Banca Națională și Ministerul Finanțelor, însă nici una din aceste instituții nu s-a autosesizat la un asemenea caz grav. 

Clienții băncii vor solicita audiere la conducerea guvernului pentru a primi răspuns la întrebarea de ce instituțiile publice nu au intervenit ferm, conform legii, pentru a sancționa o asemenea neglijență a băncii la păstrarea banilor clienților. 

În cazul în care statul nu va asigura ordinea de drept, dacă statul va lăsa clienții băncii față în față cu abuzul fără precedent, protestatarii vor începe un protest nelimitat în fața Guvernului.

Menționăm că clienții păgubiți s-au adresat către Oficiul BERD în Republica Moldova, acționarul majoritar al MAIB, cât și către oficiul Consiliului Europei cu sesizări în care au fost descrise detaliile litigiului cu MAIB. 

Știri.md amintește că în noaptea de 6 iulie, persoane necunoscute ar fi furat peste 30 de milioane de lei de la MAIB, sucursala Buiucani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării