main logo
603

Izolatorul de detenţie provizorie din Ungheni a fost modernizat

Un izolator de detenție provizorie, din cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, a fost renovat și modernizat după standarde internaționale în contextul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei aflate în detenție.

Izolatorul de detenţie provizorie din Ungheni a fost modernizatIzolatorul de detenţie provizorie din Ungheni a fost modernizat

Lucrările de la izolatorul din Ungheni au început la mijlocul anului 2018, şi fiind recent finalizate, au fost astăzi inspectate de Gheorghe Cavcaliuc, şef adjunct al Inspectoratului General de Poliţie (IGP), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

“În urma modernizărilor și renovărilor făcute,  izolatorul a fost dotat cu sisteme de monitorizare video, sisteme de comunicare internă cu celula, radioficare şi securitate antiincendiară, sisteme de protecție de valori umane, alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care vor asigura detenția persoanelor cu respectarea strictă a drepturilor acestora”, a specificat Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit responsabilului IGP, supravegherea persoanelor în detenţie în condiţii decente este un obiectiv major al Poliţiei Naţionale care devine realitate.

Proiectul de la Ungheni  a fost realizat conform Strategiei de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020, precum și Strategiei Naționale de ordine și securitate publică pentru anii 2017-2020. Totodată, acesta constituie și un angajament al Guvernului în raport cu partenerii externi - Comisia Europeană, Comitetul European pentru prevenirea torturii, subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării