main logo
978

Iurie Podarilov: Dosar la comandă și distrugere psihologică în închisoare

Fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Ministerului de Interne, Iurie Podarilov, a descris, în cadrul unui club de presă, modul în care pe numele său a fost instrumentată o cauză penală, neîntemeiată, dar în baza căreia el a fost condamnat și ținut în arest timp de 13 luni.

Podarilov: Dosar la comandă și distrugere psihologică în pușcărieFoto: anticoruptie.md

Fostul oficial susține, cu probe documentare, că dosarul a fost instrumentat la comanda fostei conduceri a MAI, în frunte cu Alexandru Jizdan, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Podarilov presupune că toate acestea s-au făcut pentru că dânsul nu ar fi cedat cerințelor de a pleca benevol din funcție și că își făcea onest munca. 

Experți din cadrul societății civile susțin că fosta conducere a MAI a eliminat în mod constant, prin scheme de presiune și dosare contrafăcute, profesioniștii din sistem, cazul fostului director adjunct al CCTP fiind parte din scenariu.    

Reținerea lui Iurie Podarilov a avut loc la 24 februarie 2017, în baza unui denunț, fiind organizat de SPIA al MAI și PCCOCS și a fost pe larg mediatizată de către holdingul mediatic subordonat regimului Plahotniuc. 

Timp de 13 luni, cât a fost deținut în Penitenciarul nr.13, fostul oficial, el fiind ofițer de urmărire penală, nu a avut acces la materialele cauzei penale și abia după ce a fost eliberat din arest, urmare a hotărârii Curții Supreme de Justiție, care a reîntors dosarul la rejudecare, a putut să-și construiască o apărare în baza materialelor din dosar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării