main logo
4007

Iulian Rusu, demis sau a plecat benevol de la CNA? Precizările lui Grosu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, sugerează că fostul șef la Centrul Național Anticorupție, Iulian Rusu, a fost înlăturat din funcție pentru că, la un moment dat, nu a mai livrat rezultatele pe care le-au așteptat cei care l-au votat.

Iulian Rusu, demis sau a plecat benevol de la CNA? Precizările lui GrosuColaj: Știri.md

În cadrul unei emisiuni de la TV8, Grosu a menționat că Iulian Rusu s-ar putea regăsi în viitor într-o altă funcție, însă nu a spus dacă deja a fost identificată una pentru el, transmite Știri.md.

„În virtutea circumstanțelor, ajungem în anumite funcții și atunci avem un timp la dispoziție. Fie îl folosim pentru a livra, a transforma la maximum și sunt situații când unii reușesc mai mult sau alții mai puțin, și nu de aia că acea persoană nu vrea. Pur și simplu, la un moment dat, nu mai poate avansa conform așteptărilor pe care le are echipa și atunci nu poți insista asupra acelei persoane până arde. E ok și nu e nicio tragedie să iei o pauză. Te regăsești în alte ipostaze și noi avem astfel de exemple”, a subliniat Igor Grosu.

Șeful Legislativului este convins că decizia de a-l demite pe Iulian Rusu a fost una corectă. 

„Uitându-mă înapoi și văzând dinamica din această instituție, cred că noi am procedat corect. Domnul Rusu o să se regăsească în altă activitate unde este nevoie de potențialul și contribuția lui”, a adăugat Grosu.

Știri.md amintește că Parlamentul a votat pe 26 octombrie 2023 eliberarea din funcția de șef al CNA a lui Iulian Rusu, în baza cererii de demisie.

Tot atunci, 62 de deputații l-au votat pe Alexandr Pînzari în funcția de director al Centrului Național Anticorupție.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării