main logo
933

Italienii îi învață pe moldoveni cum să coacă pâine

Mai multe persoane interesate şi agenţi economici din raioanele Ştefan Vodă, Cahul, Cimişlia, Basarabeasca și Chişinău s-au înscris la cel de-al treilea curs gratuit de formare profesională, desfășurat la Cimișlia.

Italienii îi învață pe moldoveni cum să coacă pâine

Persoanele care dețin sau administrează restaurante, mori, brutării şi activează în sfera dată, sau cei care doresc să iniţieze, în viitorul apropiat, o afacere în domeniu, au venit să înveţe să coacă pâine după reţete italiane, precum şi alte produse de panificaţie caracteristice bucătăriei acestei ţări, transmite Știri.md cu referire la unica.md.

„În baza unui Acord de colaborare cu administraţia Provinciei di Novara, am reuşit să îi interesăm pe oamenii de afaceri italieni să îşi împărtăşească secretele profesionale cu brutarii din Moldova. Italienii au o experienţă deosebită în fabricarea pâinii şi ne bucurăm că ei şi-au exprimat disponibilitatea de a-i ajuta pe moldovenii din breasla brutarilor şi patisierilor”, menţionează Maria Culeşov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud.

Cel de-al treilea curs se va desfăşura pe durată unei săptămâni, având la bază tehnologia de fabricaţie în stil italian, şi este susţinut de Giovanni Meli, profesor cu renume în domeniu, din Provincia Novara, Italia. Instruirile sunt desfăşurate gratuit, având drept obiectiv de a forma profesionişti cu calificare înaltă pentru angajatorii locali şi internaţionali şi de a informa noii antreprenori din acest domeniu privind posibilităţi de finantare pentru obtinerea utilajului necesar în desfăşurarea activităţii.

Totodată, proiectul „Non Solo Pane” îşi propune creşterea competitivităţii economice a Regiunii de Dezvoltare Sud prin consolidarea capacităţilor antreprenoriale şi profesionale în domeniile brutărie şi patiserie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării