main logo
6364

Italian, despre Moldova: E criminal și josnic să trăieşti cu 200 de euro pe lună

Un jurnalist italian, Daniele Dei, care ne-a vizitat țara și locurile turistice a rămas impresionat de frumusețea acestui meleag dar, totodată, acesta își exprimă amărăciunea în legătură cu condițiile în care trăiesc moldovenii și spune că e un act criminal să trăiești cu doar 200 de euro pe lună.

Italian, despre Moldova: E josnic să trăieşti cu 200 de euro pe lunăImpresiile unui italian care a vizitat recent Moldova.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, italianul a ținut să felicite moldovenii pentru peisajele frumoase, castele, ospitalitate, simplitate și mâncarea tradițională. „Am întâlnit oameni pe stradă, în cluburi, în mediul rural, peste tot. Nimeni nu mi-a făcut nimic rău, oameni fericiți doar pentru că am fost acolo să-i cunosc”, a scris Daniele.

Totodată, italianul și-a cerut scuze de la moldoveni pentru faptul că aceștia sunt des judecați, tratați, de italieni fără nici un motiv, scrie stirilocale.md.

„Dragi prieteni moldoveni,

Mă simt rău și amar despre cât de greu este să trăiești în țara voastră. Politica, condițiile economice, pene de curent, găuri pe străzi. Să trăieşti cu 200 de euro pe lună este un act josnic și criminal, mai ales dacă prețurile la supermarket sunt similare cu cele din Italia. Nu este corect că mulţi dintre voi sunt forţaţi să fugiți din aceste locuri, să aveți diplome în buzunar și să vă aflați mai degrabă în sprijinul bătrânilor noștri decât al părinților voștri”, scrie italianul pe pagina sa de Facebook.

Chiar și așa, italianul spune că va mai reveni în Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării