main logo
1099

Italia va oferi sprijin logistic carabinierilor din R. Moldova: Un Acord, semnat

Carabinierii moldoveni vor beneficia de sprijin logistic din partea Italiei, care va contribui la consolidarea capacităților operaționale și logistice ale acestora în misiunile internaționale de menținere a păcii. Un Acord în acest sens a fost semnat între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Apărării al Republicii Italiene.

Italia va oferi sprijin carabinierilor din R. Moldova: Un Acord, semnatFoto: mai.gov.md

Potrivit MAI, Acordul va asigura sprijinul italian pentru participarea țării noastre la misiuni și operațiuni internaționale, individual și cu contingente de carabinieri, împreună cu structuri similare din străinătate, transmite Știri.md.

„Semnarea acestui Acord va contribui semnificativ la îmbunătățirea capacităților operaționale și logistice ale carabinierilor noștri în misiuni internaționale de menținere a păcii”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, adăugând că „Arma dei Carabinieri este un partener de încredere și ne bazăm pe sprijinul autorităților italiene pentru modernizarea și dezvoltarea continuă a carabinierilor noștri în domeniul securității și apărării”.

De menționat că anterior au mai fost semnate aranjamente tehnice privind cooperarea cu Arma dei Carabinieri din Italia, precum și un Acord de contribuție între Arma dei Carabinieri din Italia și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova în cadrul programului „Eu4Reforms”. Aceste acorduri au vizat susținerea carabinierilor moldoveni și participarea lor la misiuni internaționale, în conformitate cu standardele și practicile UE.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării