main logo
6030

Italia: Doi moldoveni s-au trezit cu banii confiscați de carabinieri

Doi bărbați originari din Republica Moldova, în vârstă de 34 și 27 de ani, vor fi nevoiți să ofere explicații autorităților din Italia cu privire la motivul pentru care călătoreau cu aproximativ 22.000 de euro în numerar asupra lor.

Italia: Doi moldoveni s-au trezit cu banii confiscați de carabinieripoză simbol

Incidentul a avut loc miercuri, 22 noiembrie 2023, pe Strada Statală 309 Romea, când carabinierii i-au oprit pe cei doi în cadrul unei serii de controale rutiere efectuate pe teritoriul localității Comacchio, provincia Ferrara din regiunea italiană Emilia-Romagna, transmite Știri.md cu referire la pulsmedia.md.

Conform celor relatate de site-ul local de știri estense.com, cei doi moldoveni, vizibil speriați și fără să cunoască limba italiană, nu au reușit să ofere o explicație militarilor despre motivul pentru care aveau această sumă considerabilă de bani în vehicul, ceea ce a trezit suspiciuni.

Parchetul din Ferrara, sub îndrumarea procurorului de serviciu Andrea Maggioni, a dispus confiscarea banilor imediat și a început investigații asupra celor doi bărbați pentru presupusul delict de spălare de bani.

Avocatul lor, Giacomo Forlani, a explicat că, în momentul controlului, clienții săi se întorceau după încheierea unui acord comercial în provincia menționată mai sus, reprezentând o companie portugheză activă în exportul de scoici japoneze.

Acest acord comercial, după cum spune avocatul, a fost încheiat cu plata sumei stabilite în numerar, la cererea firmei portugheze pentru asigurarea succesului afacerii.

Ar fi vorba despre un total de aproximativ 14.000 de euro, plătiți de cumpărători companiei portugheze în mai multe tranșe, pentru a evita depășirea limitelor legale de 10.000 de euro.

Restul de aproximativ 8.000 de euro găsiți în furgoneta moldovenilor ar fi fost folosiți de cei doi indivizi pentru achiziționarea unui motor de ambarcațiune.

Această versiune a evenimentelor va trebui susținută cu dovezi însă și în fața procurorului adjunct, mai precizează sursa citată.

În plus, avocatul Forlani a solicitat deja un interogatoriu pentru clienții săi, care în zilele următoare vor fi nevoiți să clarifice originea sumei de bani în cadrul anchetei desfășurate, producând documente necesare pentru a certifica tranzacția cu scoici.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării