main logo
383

Italia ar putea oferi o tabără de câmp pentru refugiați

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a avut o întrevedere de lucru cu membrii echipei de protecție civilă a Uniunii Europene.

Italia ar putea oferi o tabără de câmp pentru refugiațiFoto: IGSU/ Telegram

Conducerea Inspectoratului a abordat aspecte ce țin de funcționalitatea centrelor provizorii pentru refugiați, dar și asistența care poate fi oferită pentru confortul acestora, transmite Știri.md.

În cadrul ședinței, echipa de protecție civilă a comunicat că Italia ar putea oferi o tabără de câmp complet funcțională pentru refugiați.

Mai mult, membrii echipei ar putea delega un grup de specialiști care ar acorda suport pentru instalarea taberei și funcționalitatea acesteia. 

Conducerea IGSU a specificat că această oportunitate ar putea rămâne ca o soluție de rezervă în cazul majorării numărului de refugiați pentru zonele de nord sau centru ale țării.

Actualmente, IGSU gestionează activitatea logistică a trei centre provizorii de refugiați stabilite în Palanca, Ștefan Vodă, Giurgiulești, Cahul, dar și Pârlița, raionul Fălești. 

Fiecare centru are capacitatea de 500 de locuri destinate oamenilor care s-au refugiat din Ucraina în Republica Moldova.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării