main logo
484

Istoricul din Soroca, Nicolae Bulat, a fost desemnat Cetățean de Onoare al Buzăului

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, a primit ieri titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău.

Istoricul Nicolae Bulat, desemnat Cetățean de Onoare al Buzăului

Decizia a fost luată de Consiliul județean, la propunerea preşedintelui Fundaţiei pentru copii „Sfântul Sava” din Buzău, părintele Mihail Milea, care este cetățean de onoare al raionului Soroca, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Totodată, ieri, la Buzău, Nicolae Bulat şi-a lansat cartea „În căutarea unui mare erou, Generalul Stan Poetaș” (general al armatei române, originar din Brăila, care a ajutat la eliberarea Basarabiei de trupele bolșevice după primul război mondial). Volumul a văzut lumina tiparului cu susţinerea autorităţilor buzoiene, care au finanţat publicarea.

„Am onoarea, ca un mare susţinător al Unirii României cu Republica Moldova, al revenirii „copilului cel mai mic, dar poate cel mai voinic” la patria-mamă, să acordăm titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Buzău domnului Nicolae Bulat. Un titlu meritat cu prisosinţă pentru toate eforturile sale de a promova, ca mare istoric şi scriitor, spiritul românesc de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Emanoil Neagu, președintele Consiliului judeţean Buzău.  

Prezent la evenimentul de la Buzău, primarul municipiului Soroca, Victor Său, a relevat că este mândru să trăiască în același oraș și în același timp cu Nicolae Bulat. „Domnia sa a avut o contribuție majoră la refacerea și restaurarea Cetății Soroca, devenind foarte îndrăgit atât de localnici, cât şi de turişti”, a menţionat edilul sorocean.

La rândul său, Nicolae Bulat a spus că nu se va opri la aceste realizări. „Avem încă multe lucruri de spus, asta este misiunea primară a istoricilor şi datoria cea mare faţă de generaţiile care vin”, a subliniat directorul muzeului de la Soroca.

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952, în satul Cureşniţa, raionul Soroca. Este profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deţinătorul mai multor distincţii, printre care şi cavaler al Ordinului „Steaua României”. 

De mai mulţi ani este directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării