main logo
892

Istoria veteranului din R. Moldova decorat la 101 ani cu încă o medalie

Un veteran de 101 ani din Republica Moldova a fost decorat cu Medalia “Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale.

Istoria veteranului din R. Moldova decorat la 101 ani cu încă o medalieFoto: facebook.com

Aceasta i-a fost înmânată de ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, care l-a vizitat în prag de 9 mai, transmite Știri.md.

Fiind impresionat de istoria veteranului și de luptele la care a participat, ministrul a relatat viața acestuia pe pagina de facebook.

"101 ani de viață, peste un secol de istorie!

Am rămas impresionat de istoria lui Ignat Săndulescu, un veteran care a ajuns la venerabila vârstă de 101 ani.

Cel de-Al Doilea Război Mondial a început pentru nea Ignat cu înrolarea în Armata Română, unde și-a făcut serviciul militar timp de doi ani. A urmat lupta împotriva Germaniei naziste în cadrul Frontului I Ucrainean.

Ignat Săndulescu își amintește cu lacrimi în ochi despre acele evenimente tragice și sângeroase. Spune că nu poate uita fețele camarazilor care au căzut pe front.

Mai mult, veteranul are un vis – să nu mai permitem repetarea acelor evenimente în care au murit peste 70 de milioane de oameni, unii pentru idealuri false, alții pentru pacea și libertatea mondială.

Am fost onorat să îi calc pragul și să îi înmânez, în semn de recunoștință și apreciere, Medalia “Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale.

Este de datoria noastră să îi cinstim și să le mulțumim veteranilor de război pentru tot ce au făcut pentru țară!", a scris Alexandru Pînzari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării