main logo
2449

Islanda, amenințată de erupții vulcanice: Mărturiile unei moldovence

Islanda se află în continuare sub amenințarea unei noi erupții vulcanice. Populația din orașul Grindavik este evacuată, iar pe străzile localității au apărut fisuri uriașe. Cei care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele sunt îngrijorați de teama consecințelor erupției, chiar dacă fenomenul este unul obișnuit pentru Islanda.

Islanda, amenințată de erupții vulcanice: Mărturiile unei moldovenceFoto: Știri.md

Anastasia, o moldoveancă aflată aproape de zona afectată a povestit pentru TV8.md ce se întâmplă acum acolo. Detaliul care face diferența de această dată este că acum erupția ar urma să se întâmple în apropierea unei localități, care este acum înconjurată de servicii speciale, transmite Știri.md.

Peste 3.000 de oameni din orașul Grindavik, situat la 40 km sud-vest de capitala Reykjavik, au fost evacuați în grabă la primele ore ale zilei de sâmbătă, după ce activitatea seismică și fluxurile de lavă subterană s-au intensificat. 

„Există o activitate vulcanică foarte intensă, așa că a trebuit să luăm măsuri și să evacuăm tot orașul. Orașul Grindavik are 3.800 de oameni și acum nu mai locuiește nimeni aici. De la 3.800 la zero”, spune Anastasia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării