main logo
362

Irina Vlah vrea să controleze construcția drumului de ocolire din Comrat

Compania turcă "ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi" va executa calitativ şi în termenul stabilit lucrările de construcţie a drumului de ocolire a oraşului Comrat şi a porţiunii de drum Porumbrei - Cimişlia.

Irina Vlah vrea să controleze construcția drumului de ocolire din Comrat

Potrivit Infotag cu referire la surse din cadrul Comitetului Executiv al Găgăuziei, despre aceasta a declarat, vineri, vicepreşedintele companiei de construcţii, Ihsan Cetinceviz, la întrevederea cu başcanul autonomiei, Irina Vlah, transmite Știri.md.

Proiectul prevede construcţia a 18,3 km a unui drum nou în jurul oraşului Comrat cu două benzi. Contractul mai prevede amenajarea teritoriului, construcţia unui sistem de drenare a apelor pluviale, construcţia a şase poduri / noduri şi instalarea iluminatului stradal.

"Ne-am confruntat cu unele dificultăţi. Pe alocuri am fost nevoiţi să introducem schimbări în proiect pentru a evita în viitor eroziunea solului de-a lungul drumului. Însă în pofida acestor circumstanţe, lucrările vor fi finalizate calitativ şi la timp", a dat asigurări Ihsan Cetinceviz.

Başcanul a promis că va urmări personal evoluţia construcţiei drumului de ocolire, exprimându-şi recunoştinţa faţă de companie pentru decizia de a înregistra adresa juridică a companiei în Moldova pe teritoriul Găgăuziei. 

Astfel, încasările fiscale din activitatea companiei vor completa bugetul autonomiei. Totodată, majoritatea muncitorilor angajaţi la realizarea lucrărilor, de asemenea, sunt locuitori ai autonomiei.

"Compania are o reputaţie de afaceri înaltă. Mizăm pe o cooperare pe termen lung în viitor, pentru realizarea şi a altor proiecte în domeniul construcţiilor drumurilor", a spus Vlah.

Antreprenorul turc, care a câştigat licitaţia pentru construcţia drumului, s-a angajat să finalizeze lucrările începute în martie în decurs de trei ani. Pentru realizarea proiectului, Banca Europeană de Investiţii a oferit 28,4 mil. euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării