main logo
4910

Irina Lunchevici, despre incendiul de la Filarmonică: Nu pot să-i iert

Fiica renumitului om de artă Serghei Lunchevici a venit cu o reacție în urma incendiului devastator de la Filarmonica Națională, instituție care poartă numele tatălui ei.

Irina Lunchevici, despre incendiul de la Filarmonică: Nu pot să-i iertFoto: Facebook.com

Într-o postare pe o rețea de socializare, Irina Lunchevici scrie că, deși nu locuiește în prezent în R. Moldova, vestea despre incendiul de la Filarmonică i-a provocat o rană în suflet, transmite Știri.md.

Femeia menționează că nu găsește puteri să-i ierte pe cei din vina cărora a avut loc această tragedie culturală.

"Multă vreme am căutat în sufletul meu capacitatea de a-i ierta pe cei din vina cărora, neglijență sau intenție răutăcioasă, a avut loc o tragedie culturală în orașul meu natal. 

Filarmonica a ars. Ars în anul când trebuia să împlinească 80 de ani. A ars în ziua când bunicul meu a plecat din viață, cel care și-a dedicat toată viața culturii muzicale a R. Moldova, care a adus mulți maeștri de talie mondială pe scena mare.

A ars Filarmonica care poartă numele tatălui meu, care împreună cu orchestra sa au dus faima mondială a muzicii populare moldovenești.

A ars Filarmonica în care am crescut și unde cunoșteam fiecare colțișor. Filarmonica care avea un miros special, era mirosul casei mele.

A ars Filarmonica care a fost inima și spiritul culturii muzicale din Moldova.

Astăzi, în ajunul Zilei Judecății, conform tradiției evreiești, caut în sufletul meu puterea de a ierta pe cei care sunt vinovați de distrugerea Memoriei... 

Sunt păcătoasă. Nu găsesc puterea de a ierta ...Cer iertare celor pe care eu nu pot să-i iert", a scris Irina Lunchevici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării