main logo
1859

Ioniță, despre redobândirea actelor românești: Situația este complicată

Situația cu privire la redobândirea actelor românești este una complicată, spune Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

Ioniță, despre redobândirea actelor românești: Situația este complicatăFoto: zdg.md

Secția Consulară de la Chișinău funcționează la capacitatea de 70% și eliberează în regim de urgență pașapoartele ajunse la Secție, dar și acte pentru nou-născuți, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

„Este o situație complicată. La Secția Consulară am avut situația în care un coleg s-a îmbolnăvit cu COVID-19 și atunci a trebuit să luăm toate măsurile necesare pentru a asigura protecția personalului și a tuturor cetățenilor care solicită asistența noastră consulară. În prezent, funcționează circa 70% din capacitatea noastră de a elibera acte și documente necesare cetățenilor R. Moldova. Eliberăm fără programare prealabilă pașapoartele care au ajuns la Secție și acte pentru nou-născuți”, a spus oficialul român.

Cât privește redobândirea cetățeniei române, Ambasadorul spune că procedura este mai complicată pentru că acest serviciu presupune un proces mai amplu.

„Cât privește redobândirea cetățeniei române, procedura este ceva mai complicată pentru că acest serviciu presupune un proces mai amplu. Acest dosar presupune verificarea unor acte și implementarea unor decizii. Încercăm să dăm curs tuturor solicitărilor ținând cont de ordinea în care dosarele respective au intrat în sistemele noastre. Recunoaștem că, din cauza pandemii, avem multe restanțe și practic lucrăm din urmă. Vreau însă să dau asigurări că cetățenii nu vor pierde absolut deloc, dacă au primit ordinul prin care li s-a comunicat că le-a fost acordată cetățenia română și sunt în imposibilitatea de a depune jurământul de credință față de România în intervalul de timp de șase luni de la data la care este comunicat ordinul”, a spus Ambasadorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării