main logo
1023

Ion Varta susține că fosta guvernare l-ar fi demis ilegal din funcție

Ex-directorul Agenției Naționale a Arhivelor Ion Varta acuză fosta guvernare că l-a demis ilegal. Asta după ce el a anunțat autoritățile de mai multe ori că sediul instituției pe care o conducea este pus în pericol de un bloc ridicat la mica distanță.

Ion Varta susține că fosta guvernare l-ar fi demis ilegal din funcție

În locul stopării construcției, fostul premier Pavel Filip ar fi dat indicații ca Varta să fie eliberat din funcție, transmite Știri.md cu referire la Jurnaltv.md.

Ion Varta povestește că, acum doi ani, a aflat dintr-un articol de ziar că, în imediată apropiere a sediului Agenției Naționale a Arhivelor, urmează să fie construit un bloc.

Ion Varta afirmă că a trimis sesizări chiar fostului prim-ministru Pavel Filip, însă în loc de soluționarea problemei, ar fi primit amenințări.

Până la urmă, spune fostul director al Agenției Naționale a Arhivelor, a fost demis anume din acest motiv.

Despre gravitatea problemei provocate de ridicarea unui bloc în preajmă ne-a vorbit și un angajat al Agenției Naționale a Arhivelor, pictorul Anatol Rurac.

Reprezentanții companiei care construiește blocul au refuzat să răspundă la telefon la întrebările noastre. Ei ne-au cerut să le expediem o solicitare oficială, la care nu am primit deocamdată un răspuns. 

Fostul prim-ministru Pavel Filip nu ne-a răspuns la apeluri, iar secretarul general al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, ne-a confirmat că a semnat dispoziția de eliberare din funcție a lui Ion Varta, dar motivul ar fi fost absența de la serviciu în timpul orelor de muncă. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării