main logo
1306

Ion Ceban vrea să cumpere mere de la agricultorii care nu le pot realiza

Imaginile video șocante de ieri în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere, l-a sensibilizat pe edilul Capitalei, Ion Ceban care a dispus specialiștilor din domeniul educației să intervină și să invite la discuții agricultorii care se confruntă cu asemenea probleme.

Ion Ceban vrea să cumpere mere de la agricultorii care nu le pot realizaColaj: știri.md

Ceban a declarat că municipalitatea va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii, iar merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Mai mult, edilul spune că, la necesitate, merele pot fi distribuite și instituțiilor medicale din Chișinău.

„Doamna viceprimar Cutasevici și Olga Ursu, am o rugăminte. Ceea ce am văzut sâmbătă, duminică cu aruncarea merelor fermierilor noștri în zona de nord este un dezastru total. Nu este normal acest lucru. Eu nu știu ce face statul în acest sens, dar rugămintea mea este să fie identificate surse săptămâna aceasta, chemați fermierii să discutăm cu ei și să asigurăm toate instituțiile educaționale, poate și cele medicale, cumpărați aceste produse, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi. Noi cumpărăm iarna banane cu preț de 3, 4 ori mai mult. Vă rog foarte mult, convocați săptămâna curentă acești fermieri și haideți să le întindem noi o mână de ajutor, dar să ne întindem și nouă o mână de ajutor pentru că merele noastre sunt de cea mai înaltă calitate”, a declarat Ceban.

Amintim că, ieri, pe rețelele de socializare au apărut imagini video cutremurătoare în care un agricultor din nordul țării ar arunca tone de mere cu un camion, întrucât nu ar avea unde le realiza.

Imaginile au fost distribuite pe pagina de Facebook a Partidului Democrația Acasă.

„Uitați-vă, oameni buni, ce roadă are omul acesta, nu are unde o da, statul nu se interesează și el o aruncă”, a declarat bărbatul care a surprins imaginile.

Deocamdată, nu este clar unde au fost surprinse imaginile și câte tone de roadă au fost aruncate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării