main logo
2852

Ion Ceban vine cu precizări privind strada 31 August 1989 din Capitală

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a venit cu precizări privind situația străzii 31 August 1989, porțiunea cu caldarâm, între străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni.

Ion Ceban vine cu precizări privind strada 31 August 1989 din CapitalăFoto: Știri.md

„A trecut practic un an și, în această perioadă, Direcția generală mobilitate urbană a efectuat un studiu istorico-științific cu privire la modul de amenajare a caldarâmului din str. 31 August 1989. Totodată, a fost comandat un concept de proiect care urmează a fi parte componentă a materialelor prezentate către Comisia Națională a Monumentelor Istorice, urmând a fi evaluat și de către arhitecți, pentru a fi eliberat certificatul de urbanism pentru proiectare pentru această zonă”, a menționat edilul Capitalei, transmite Știri.md.

De asemenea, Ion Ceban a specificat că Primăria Chișinău a primit unele solicitări din partea Ministerului Culturii, în ceea ce ține de evaluarea și reparația în complex a întregului cartier din acest perimetru al străzii, care urmează a fi reparat, inclusiv cu zona pietonală.

Edilul a menționat că a solicitat să fie evaluate posibilitățile de cofinanțare, inclusiv sponsorizarea lucrărilor de reabilitare, luând în considerare că aceste lucrări nu au putut fi finalizate în cadrul proiectului finanțat de BERD, BEI, asumat și finalizat de către Primărie.

În prezent, aceste lucrări nu sunt acoperite cu surse financiare din exterior sau surse asigurate din proiectele asumate și realizate de Primărie.

„La moment este implicată și partea de proiect propusă de Ministerul Culturii, suma ajungând la 50 de milioane de lei. Am solicitat Ministerului să examineze posibilitatea identificării posibilității de sponsorizare, inclusiv din bugetul de stat. Guvernul a avut la Fălești un drum pavat și l-au scos. Ce monument de arhitectură a fost reabilitat de către Guvern? Avem și exemplul Filarmonicii. Cu suma de 50 de milioane de lei propusă conform proiectului Ministerului, Primăria Chișinău reabilitează toată Șoseaua Hâncești. 60 de milioane ne-a costat carosabilul pe strada Albișoara. Am solicitat responsabililor ca în următoarele două săptămâni să fie luată o decizie referitoare la finanțarea proiectului dat”, a conchis primarul general, Ion Ceban.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării