main logo
523

Ion Ceban: Parcul Alunelul din Buiucani urmează a fi reabilitat integral

Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al Capitalei urmează a fi reabilitat integral.

Ion Ceban: Parcul Alunelul din Buiucani urmează a fi reabilitat integral

Despre aceasta a anunțat socialistul Ion Ceban pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

Potrivit lui, etapa I a fost deja finalizată, iar la etapa a II-a sunt planificate multe alte lucruri, inclusiv, va fi instalat un nou havuz.

"L-am protejat de construcții ilegale și acum au loc lucrări de amenajare.

În Parcul Alunelul, în acest an, la inițiativa fracțiunii și cu susținerea CMC, au fost alocate surse financiare și reparate capital aleile pietonale, în total fiind vorba de 7.800 m.p. E de remarcat că, de mai bine de 50 de ani în parc nu s-a intervenit deloc. Pentru anul viitor, când e planificată etapa a doua, se prevede reconstrucția zonei adiacente parcului - intrarea și aleile din preajmă, destinate bicicliștilor, reparația scenei, instalarea mobilierului urban.

În acest parc va fi proiectată și realizată construcția unui havuz la fel de interesant ca și cel de la intrarea în Valea Trandafirilor. Vom solicita tinerilor arhitecți în bază de concurs deschis să propună soluții în acest sens.

În parc, am insistat încă la etapa discuțiilor să fie asigurată infrastructura de acces pentru persoanele cu dizabilități, iar de săptămâna viitoare va funcționa veceul public nou (8 astfel de instalații am planificat să fie realizate în parcuri) cu toate instalațiile necesare și acces pentru persoane cu dizabilități", a declarat Ion Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării