main logo
719

Ion Ceban: Curățarea gurilor de canalizare în loc de havuzuri în 2020

Banii care sunt destinați pentru construcția havuzurilor pentru anul 2020 ar putea fi redirecționați la curățarea gurilor de canalizare din Capitală.

Ion Ceban: Curățarea gurilor de canalizare în loc de havuzuri în 2020Foto: Facebook.com

O propunere în acest sens a fost făcută de edilul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, transmite Știri.md.

"Duminică au fost precipitații de 27 l/m2, pe când rețelele pluviale din Capitală sunt calculate pentru 17 l/m2. Am solicitat să fie curățate toate gurile de captare în acele zone problematice și să fie luate toate măsurile. Am venit cu propunerea ca banii care sunt destinați pentru construcția havuzurilor pentru anul acesta să îi redirecționăm la curățarea gurilor de captare în oraș. Am cerut să fie examinată această posibilitate din punct de vedere legal și în cât timp am putea reuși acest lucru.

Totodată, în perioada până găsim soluții, am rugat să fie anunțate coduri galbene sau portocalii de ploi, la nivel local, astfel ca cetățenii să nu iasă la drum cu mașinile, dacă nu au o urgență, iar acele locuri cu risc sporit de inundații să fie ocolite", a scris Ion Ceban.

Știri.md amintește că ploaia puternică de ieri a făcut prăpăd în Capitală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării