main logo
683

Ion Ceban: Avem suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze

Direcția generală asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău și instituțiile medicale de asistență medicală primară, dar și asociațiile medicale teritoriale, centrele medicilor de familie, centrele medicale private de asistență medicală primară și centrele de sănătate din suburbii urmează să asigure mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti-COVID-19, la adresarea liberă a populației din municipiul Chișinău.

Ion Ceban: Avem suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccinezeFoto: IPN

„Este foarte important acest lucru. Avem, la această etapă, suficient vaccin și invităm toată lumea să se vaccineze. Mai mult, sunt câteva tipuri de vaccin pentru preferințele locuitorilor”, a menționat primarul general, Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Totodată, asociațiile medicale teritoriale cu suportul preturilor de sector urmează să asigure centre de vaccinare locale. 

La Centrul municipal de vaccinare se vor imuniza grupurile profesionale organizate în baza programărilor prealabile.

În altă ordine de idei, Ion Ceban a remarcat că, din 11 mai se reia cu prezența fizică procesul educațional de către elevii din clasele 1 – 12- a din instituțiile de învățământ primar, secundar și special din municipiul Chișinău. 

Învățământul în centrele extrașcolare, școlile sportive și activitatea extrașcolară în instituțiile din învățământul primar și secundar din municipiul Chișinău, la fel se organizează cu prezență fizică. Competițiile sportive se vor desfășura în aer liber fără spectatori. Activitatea centrelor de tineret se va organiza cu prezența fizică a unui număr de maxim 20 de tineri. Programele de formare continuă a adulților, inclusiv șomerilor, vor fi organizate cu prezența fizică, iar numărul de persoane prezente în încăpere va fi stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea normelor de sănătate publică.

Totodată, unitățile de alimentație publică vor activa cu program de până la ora 23.00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică și a instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderente a spațiilor amenajate în aer liber după regulile vechi (terase de vară).

Centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău, vor activa cu program de până la ora 22.00, pe când anterior activau până la ora 18.00.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării