323
0
Intoxicație la o tabără din Ucraina care aparține Moldovei. Precizările ANSP
323
0

Un număr de 50 de copii și doi adulți s-au intoxicat la tabăra de odihnă „Medic-2” din Sergheevca, Ucraina, care aparține Republicii Moldova.

Informațiile au fost confirmate de organele competente ale Ucrainei, a anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) din țara noastră, informează Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit ANSP, rezultatele examinării epidemiologice preliminare au stabilit că minorii sunt din regiunile Kiev, Cernigov și Harkov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova, pentru moment, se precizează.

ANSP susține că starea de sănătate a copiilor este medie, toți au fost spitalizați în spitalul regional din Belgorod-Dnestrovsk și în spitalul raional Belgorod-Dnestrovsk.

Tabăra de odihnă și întremare a sănătății „Medic-2” din localitatea ucraineană Sergheevca, aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. 

Instituția a precizat, într-un comunicat de presă, că deși Baza aparține USMF, din anul 2008 aceasta este dată în locațiune și gestionată de către autoritățile locale din Ucraina. Astfel, Universitatea nu este responsabilă de activitatea acestei entități, se spune în comunicat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter