985
0
Intoxicație în masă la Soroca: 13 persoane au ajuns la spital
985
0

13 persoane au fost internate la Spitalul Raional Soroca, după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire.

Informația a fost confirmată pentru Observatorul de Nord de surse din cadrul Spitalului raional Soroca și a Centrului de Sănătate Publică Soroca (CSP), transmite Știri.md.

Am apelat medicii de la Spitalul Raional, care ne-au confirmat că, la acel moment, 10 cetățeni din raionul Soroca au fost internați. Mai multe informații nu ne-au fost oferite.

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP, a comunicat că 13 cetățeni sunt internați cu simptoame de toxinfecție alimentară. 

„Bolnavii sunt consultați de medicii infecționiști, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greață, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecție alimentară. Șeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienții. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Potrivit informațiilor pe care le deținem, persoanle internate au participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoșnița, raionul Soroca. 

Masa de pomenire a fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat și de specialiștii CSP.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter