main logo
639

Intervenția salvatorilor: 8 raioane, inundate de ploaia de ieri

Ploaia de ieri a provocat pagube în raioanele Anenii Noi, Nisporeni, Sângerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni.

Intervenția salvatorilor: 8 raioane, inundate de ploaia de ieri

Potrivit informației, în municipiul Bălți pompierii au efectuat 3 intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabile blocând circulația, transmite Știri.md.

Asemenea lucrări au fost efectuate de angajații IGSU în localitatea Năpădeni, raionul Ungheni, localitatea Hâjdieni, raionul Glodeni, satul Chetrosu, raionul Drochia.

Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, salvatorii au înlăturat copaci căzuți pe țevile de gaz la Anenii Noi, dar și în satul Răuțel, raionul Fălești.

Iar în localitatea Biruința, la Sângerei, de intervenția IGSU a fost nevoie după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu 5 nivele.

De asemenea, echipele de intervenție IGSU au fost solicitate și în Capitală. Aici, în orașul Vatra, salvatorii au înlăturat mai mulți copaci, care în urma vântului puternic au blocat calea ferată.

Mai mult, pompierii au efectuat lucrările de pompare a apei în satul Coșnița, raionul Dubăsari, fiind pompate 150 de tone de apă din subsolul gospodăriei particulare și 60 de tone de apă din beciul unei case de locuit. Lucrări similare au fost efectuate și în localitatea Slobozia-Dușca, unde pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova au fost deconectate de la energie electrică, iar astăzi toate localitățile au fost reconectate la sursa de energie electrică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării