main logo
17906

Interpretul de muzică ușoară Anatol Latîșev a murit. Mesajul prietenilor

Doliu în lumea muzicii din R. Moldova. Interpretul de muzică populară, Anatol Latîșev, s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani.

Interpretul de muzică ușoară Anatol Latîșev a murit. Mesajul prietenilorFoto: Gheorghe Țopa/Facebook

Anunțul a fost făcut de interpretul Gheorghe Țopa, care a transmis într-o postare pe pagina sa de Facebook condoleanțe familiei lui Anatol Latîșev, transmite Știri.md.

„Pe 4 august, în jurul orei 19:00 s-a stins din viață prietenul meu și al tuturor, artistul poporului Anatolii Latisev. Nu vom uita niciodată veselia și bunătatea acestui OM deosebit, care azi a plecat la cer. Dumnezeu să-l ierte! Sincere condoleanțe familiei îndurerate”, a scris Gheorghe Țopa.

Totodată, interpreta de muzică populară, Lenuța Gheorghiță a venit și ea cu un mesaj.

„Bunul meu prieten cu care mă lega o prietenie adevărată. Ai plecat spre cer...și prea repede, prea dureros. Adio dragul meu prieten, coleg și Om de omenie”, a scris Lenuța Gheorghiță.

Anatol Latîşev s-a născut în satul Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei, Basarabia, la 23 martie 1961. Tatăl său, Foma, a fost lăcătuş de profesie, iar mama sa, Matrona, a lucrat în colhoz. A făcut zece clase în satul natal, apoi la Dubăsari, în Transnistria, şcoala muzicală – acordeon. A urmat apoi Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga“ din Chişinău.

Muzica de operă a studiat-o, împreună cu artistul Gheorghe Ţopa, cu maestrul V. Zavolokin, artist emerit al Republicii Moldova, solist la Opera Naţională din Chişinău. Este de mai bine de două decenii membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova. A ctitorit din temelie biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitatea natală Dobrogea Nouă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării