main logo
401

Interpelare către Dăncilă privind starea WC-urilor de la Vama Albița

Senatorul român, originar din Republica Moldova, Ion Hadârcă, a făcut o interpelare către premierul român, Viorica Dăncilă, în legătură cu starea proastă a veceurilor din punctul vamal Albița, menționând că se impune modernizarea urgentă a acestora, dat fiind faptul că este o trecere extrem de aglomerată.

Interpelare către Dăncilă privind starea WC-urilor de la Vama Albița

Întreaga scrisoare a senatorului:

”REABILITAREA
UTILITĂȚILOR PUBLICE DIN PUNCTUL VAMAL ALBIȚA

Adresată: Doamnei Prim-Ministru al României
De către: Senatorul Ion Hadârcă, grupul parlamentar ALDE
Circumscripția electorală: nr.39 Vaslui
Grupul Parlamentar: ALDE
Ședința Senatului din 18.06.2018

Stimată doamnă Prim-Ministru,

constatând cu recunoștință, soluționarea, parțială, a obiectivului seriilor de interpelări adresate Dvs. în anul trecut, dar și în anul curent (a se vedea interpelarea din 19.02.2018 (nr.1165/a) „Cu privire la reabilitarea drumului din punctul vamal Albița”, sunt nevoit să constat, cu regret, că problema a fost soluționată doar parțial.
Țin să atrag atenția asupra stării deplorabile a utilităților publice din punctului vamal Albița – sensul intrare/ieșire – subiect abordat în toate interpelările precedente către Prim-Ministrul României, Ministrul Finanțelor Publice, Ministrul Transporturilor, Ministrul Afacerilor Externe (interpelarea nr.820/a din 30.10.2017). Utilitățile din punctul vamal Albița realmente prezintă o stare dezastruoasă pentru un punct vamal european.
Evident, se impune modernizarea urgentă a utilităților publice din acest punct vamal extrem de aglomerat (a se vedea statistica inclusă în interpelarea din 30 octombrie 2017). Este important să se țină cont de faptul că, de cele mai multe ori, cetățenii stau la coadă între 3 și 5 ore, așteptând traversarea punctului vamal.
Vă rog respectuos să interveniți și să fiu informat în scris despre soluționarea completă a problemei enunțate.

Ion HADÂRCĂ, Senator de Vaslui”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării