main logo
756

Internauții se solidarizează: Jos mâna de pe Stratulat

Scandalul dintre medicul Mihai Stratulat și administrația Spitalului Clinic Municipal de Copii Nr.1 ia amploare.

Internauții se solidarizează: Jos mâna de pe Stratulat

Internauții s-au împărțit în două tabere: cei care îl susțin, povestind grozăviile prin care au trecut cu micuții lor, și cei care apără sistemul medical, susținând că Mihai Stratulat nu trebuie să acuze cele două instituții din motiv că nu ar avea calificarea de pediatru, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

Totuși, oamenii au prins la curaj după ce Mihai Stratulat a vorbit despre neregulile care ar avea lor în instituțiile medicale de stat și anume diagnosticarea copiilor greșit pentru a atrage în bugetul spitalelor mai mulți bani de la Casa Națională de Asigurări Medicale.

Zeci de oameni și-au arătat susținerea față de medicul Mihai Stratulat, iar pe rețelele de socializare s-au adunat mai multe postări și comentarii prin care oamenii își spun durerile.

„Eu tare bine țin minte cum am ajuns cu copilul de jumăte de an în spitalul de pe Lazo, unde mi-au zis că ei nu știu de ce vomită, dar încep a-i administra antibiotic, pentru că în spital oricum se va molipsi de ceva, iar când am zis că refuz internarea, mi-au urat să mă intorc până diseara în reanimare”, spune avocata Ionela Hadârcă.

„Ceva ani în urmă când copilul avea febră mare și am chemat medicul de familie acasă, mă sună revoltată că o deranjez și îmi dădea consultații la telefon zicând „tu mamă a doi copii și încă nu știi ce să îi dai copilului? Te uiți în gât dacă e roșu, dă-i cu spray, are febră, dă-i antibiotic, și chiar trebuie eu la tot pasul să vă învăț””, mărturisește o altă internaută.

Despre neregulile din spitalele din capitală au vorbit și alții, menționând despre neglijența medicilor și modul în care sunt tratați copiii.

„Aveți perfectă dreptate d-nul Mihai, la fiecare febră a copilului iți spun că-i pneumonie și încă masivă și direct la antibiotice. Părerea rămâne: ori sunt proști și nu înteleg nimic în medicină ori o fac intenționat pentru un venit oarecare”, susține o altă internaută.

Mai multe reacții ale oamenilor puteți citi mai jos. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării