main logo
654

Internauții critică modul de renovare a porților din Valea Trandafirilor

Critici privind lucrările de renovare a parcului „Valea Trandafirilor” din Capitală. Mai mulți internauți se arată indignați de faptul că oalele acoperișului porților de la intrare nu sunt păstrate, care, potrivit lor, ar fi un element arhitectural.

Internauții critică modul de renovare a porților din Valea Trandafirilor

„Prieteni, de curând se fac schimbări în parcul Valea Trandafirilor, ceea ce bucură ochiul și inima, dar am o întrebare: de ce trebuie de eliminat o bucată de istorie inofensivă ca oalele de pe acoperiș, sunt pro modernizare, însă porțile la intrarea unui parc n-ar fi estetic măcar de păstrat acele oale ?! Există vreo șansă de scris cerere/ petiție sau ceva pentru a salva sau de conformat cu faptul că se dărâmă totul în acest oraș, iar patrimoniul arhitectural-cultural n-are nicio valoare?!”, scrie o internaută, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Amintim că în luna martie 2018 autoritățile au decis reamenajarea parcului. Proiectul de renovare va costa municipalitatea 13.7 milioane de lei, iar licitația pentru proiectul cu privire la electricitate urmează să fie lansată în această săptămână.

Contactat telefonic, arhitect-şeful interimar al Chişinăului, Alexei Țurcanu, nu a răspuns la apel pentru a oferi o reacție.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării