main logo
586

Înțelegerea oficială a Tiraspolului cu Guvernul de la Moscova

Principalele domenii de cooperare între guvernul Transnistriei şi cel al Moscovei vor fi echipamentele medicale, domeniul locativ şi transportul electric.

Înțelegerea oficială a Tiraspolului cu Guvernul de la Moscova

Această înţelegere a fost atinsă în ajun la întrevederea unei delegaţii transnistrene pe platforma Departamentului relaţii economice externe şi relaţii internaţionale al guvernului Moscovei cu şeful instituţiei, Serghei Ceriomin, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Delegaţia transnistreană a fost reprezentată de şeful guvernului, Alexandr Martînov, adjuncţii acestuia - ministrul dezvoltării economice, Serghei Obolonik, şi ministrul sănătăţii, Alexei Ţurcan, precum şi preşedintele Sovietului Suprem, Alexandr Korşunov, şi preşedintele comitetului pentru economie şi buget, Oleg Vasilatii.

Ceriomin a spus că principalele direcţii de dezvoltare a capitalei Rusiei sunt tehnologiile informaţionale, sectorul locuinţelor şi utilităţilor publice. El şi-a exprimat disponibilitatea de a împărtăşi experienţa şi a lansat invitaţia la o cooperare activă.

Martînov, la rândul său, a vorbit despre "Strategia de dezvoltare a RMN, adoptată recent, menită să dezvolte economia, să consolideze statalitatea şi să crească nivelul de trai" şi a subliniat că "toate acestea se întâmplă cu sprijinul substanţial al guvernului Rusiei".

Potrivit lui, principalele domenii în care se vor desfăşura lucrări în acest an sunt sectorul de locuinţe şi dezvoltarea transportului electric.

"Guvernul nu stă degeaba. În buget au fost rezervate în premieră sume pentru a rezolva această problemă. Pentru Transnistria, ele sunt destul de importante. Un alt domeniu este medicina, în care guvernul va lua on decizie pe termen mediu. Astăzi, în acest domeniu se atestă un deficit de echipamente, inclusiv de înaltă tehnologie", a recunoscut Martînov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării