main logo
4498

Insulă de plastic, descoperită de internauți pe râul Bâc

Chiar în Localitatea Bâc, paralel cu șoseaua Muncești, au fost surprinse imagini groaznice. Pe râul Bâc au fost depistate deșeuri imense, formând poduri sau insule de plastic.

Insulă de plastic, descoperită de internauți pe râul Bâc

Un internaut nu a rămas indiferent și a postat pe pagina sa de Facebook cuvinte de dezamăgire și un îndemn oamenilor, transmite Știri.md:

„În timp ce autoritățile vorbesc despre curățarea râului Bâc, catastrofa ecologică devine din ce în ce mai gravă. Imaginile sunt surprinse în apropiere de localitatea Bâc, vizavi de șoseaua Muncești.

Stimați concetățeni, de mult timp se vorbește despre curățarea râului Bâc, haideți să fim mai responsabili și să nu aruncăm deșeurile pe unde cade”, a scris tânărul.

Unii oameni au o atitudine furioasă, judecând autoritățile pentru acest lucru:

„În fiecare an, voluntarii curăță râurile, atunci cine aruncă aici gunoiul. De ce nu sunt căutați acești oameni, nu sunt amendați?”

Alții din contra sunt mai optimiști și îndeamnă oamenii la provocări:

„Una dintre provocările momentului, cea mai bună din ultima vreme, este Challenge-urile

Până se apucă autoritățile, să ne apucăm noi”.

Este vorba despre Flashmobul, care a fost inițiat în mai multe țări ale lumii. Oamenii au postat fotografii cu locurile murdare pe care le-au curățat. Tinerii fotografiau locațiile pline de gunoi înainte și după ce aceștia au făcut curat.

Chiar dacă, puțin timp în urmă, mai puțin de zece zile, locuitorii Capitalei, în jur de 1.500 de participanți, împreună cu Ruslan Codreanu, au curățit albia râului Bâc, situația actuală relatează cu totul în alt mod eficiența salubrizării și menținerea ordinii.

La fel, în aceeași perioadă Angajații de la Spații Verzi au fost filmați cum duc deșeurile vegetale pe malul râului Bâc, lucruri care se contrazic reciproc.

Amintim că râul Bâc este considerat cel mai poluat râu din Republica Moldova și coeficienții lui de poluare depășesc înzecit standardul.

sursa foto: www.facebook.com/Vrabie.Constantin5095/

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării