main logo
496

Instrumentele medicale, sterilizate modern la Institutul Oncologic

La Institutul Oncologic a fost creat și pus astăzi în aplicare un Serviciu centralizat de sterilizare modern, care permite sterilizarea instrumentelor medicale utilizate în intervențiile chirurgicale.

Instrumentele medicale, sterilizate modern la Institutul Oncologic

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, datorită noului serviciu, dispozitivele sterilizate, împachetate și sigilate își vor menține valabilitatea pentru 21 de zile, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Până în prezent, în instituție funcționau 35 de sterilizatoare de aer uscat, care erau instalate în fiecare sală de operații și proceduri, iar valabilitatea echipamentului sterilizat era de 24 ore, indiferent dacă erau sau nu deschise.

Totodată, datorită noului serviciu s-a optimizat utilizarea resurselor umane pentru această activitate, numărul angajaților fiind diminuat de la 35 la şapte. De asemenea, s-a perfecționat  gradul de calitate, siguranță și posibilitatea de control a sterilității echipamentelor puse la dispoziția chirurgilor.

Echipamentele din cadrul Serviciului sunt procurate din Spania, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, prin intermediul proiectului JIKA, şi costă circa 12 milioane de lei.

Conform statisticilor, anual, la Institutul Oncologic se efectuează circa 10.000 de intervenții chirurgicale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării