main logo
438

Instructorii britanici au instruit timp de o lună militarii Armatei Naționale

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale s-a încheiat Cursul pentru comandanţi inferiori, organizat în perioada 8 octombrie-1 noiembrie curent, de Academia Militară a Forțelor Armate (AMFA) „Alexandru cel Bun”.

Instructorii britanici au instruit militarii Armatei Naționale

Cu acest prilej, la poligonul de la Bulboaca a fost organizată o ceremonie, în cadrul căreia participanţii la instruire şi-au primit diplomele de absolvire, transmite Știri.md.

Potrivit rectorului AMFA, colonel Sergiu Plop, în acest an, la cursul respectiv au participat comandanţi de pluton din toate garnizoanele Armatei Naţionale, aceştia fiind pregătiţi de o echipă de instructori militari ai Armatei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (BMATT).

Instruirea a cuprins şedinţe teoretice şi practice cu privire la organizarea activităţii de comandant de subunităţi (nivel grupă-pluton), precum şi un exerciţiu tactic în teren.

Prezent la ceremonia de absolvire, locţiitorul comandantului Armatei Naţionale, colonel Eduard Ohladciuc, i-a felicitat pe cei 18 militari, exprimându-şi speranţa că experienţa şi cunoştinţele acumulate pe parcursul celor patru săptămâni le va fi utilă în serviciu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării