main logo
550

Institutul Mamei și Copilului va dispune de un sistem informațional modern

Institutul Mamei și Copilului din capitală va dispune de un sistem informațional modern, care va permite înregistrarea, stocarea și vizualizarea imaginilor și informației necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.

Institutul Mamei și Copilului va dispune de un sistem informațional

Instituția medicală va mai fi dotată cu echipament necesar informatizării integrale a instituției. Acest lucru va fi posibil datorită suportului oferit de Guvernul României, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, a declarat că digitalizarea sistemelor informaționale va eficientiza managementul medical și va contribui atât la ușurarea activității personalului medical, cât și la informarea pacientului, care va dispune de toate datele privind istoricul său medical.

„Inițial am realizat o analiză complexă a sistemelor și datelor cu care instituția deja operează, pentru ca să venim cu o componentă inovativă și anume implementarea unei soluții soft, care să le integreze și să permită procesarea automată a tuturor informațiilor medicale”, a menționat reprezentantul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, datorită suportului Guvernului României, începând cu anul 2014, au fost renovate și utilate 10 secții de la Institutul Mamei și Copilului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării