main logo
21638

Instituția medicală din Chișinău unde niciun angajat nu este infectat cu COVID-19

Spitalul ”Sf. Arhanghel Mihail” este una dintre instituțiile din Chișinău unde, până la momentul actual, niciun angajat medical nu a fost infectat cu COVID-19.

Instituția medicală din Chișinău unde niciun angajat nu este infectatFoto: știri.md

Cel puțin așa declară șefa Secției Unitate Primire Urgențe (UPU), spitalul ”Sf. Arhanghel Mihail”, Veronica Țugulschi, în cadrul briefingului de dimineață condus de ministrul Sănătății, transmite Știri.md.

"Pentru moment suntem echipați destul de bine. Am trecut câteva treninguri la acest subiect. Din colaboratorii noști, niciunul nu este confirmat cu COVID-19. Periodic, dăm testele și în calitate de medici, iar la moment niciun coleg de-al meu nu este bolnav. Suntem toți sănătoși și acordăm mai departe asistență medicală.

Suntem echipați și cu costume, halate de unică folosință, avem mănuși, măști chirurgicale. Ce ține de medicamente suntem foarte bine dotați. Avem tot spectrul de antibiotice care sunt la moment necesare pentru a trata un pacient cu pneumonie bilaterală sau cu COVID-19", a menționat Țugulschi.

Totodată, șefa Secției Unitate Primire Urgențe a raportat câți pacienți sunt pentru moment în spital, dar și despre cei care urmează a fi externați.

"Lucrăm din data de 13 martie cu persoanele infectate cu COVID-19. Până la moment am internat 321 de pacienți. Acum în spital avem 60 de pacienți confirmați și în ultimele 5 zile am externat 32 de pacienți. Astăzi dimineață am colectat 40 de teste repetate și sperăm toate să fie negative pentru ca pacienții să poată merge acasă", a menționat Veronica Țugulschi.

La final, aceasta a venit cu o rugăminte către Viorica Dumbrăveanu pentru de a suplini stocul de virale în spital.

"O mică rugăminte către doamna ministră. Dacă puteți să ne mai acordați un stoc cu antivirale pentru că și în farmacii s-au terminat", a spus Țugulschi.

Amintim că în Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 2.154 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 54 decese din cauza COVID-19, iar 276 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării