main logo
5692

Inspectorul-şef al Poliției din Rezina a demisionat și a demontat climatizorul

Inspectorul-şef al Poliției din Rezina, Igor Botea, a demisionat, la sfârșitul săptămânii trecute, și a plecat de la locul de muncă cu un camion de avere.

Inspectorul-şef al IP Rezina a demisionat și a luat climatizorul

El a luat climatizorul, televizorul și mobila din cabinetul său. Procuratura raională a confirmat că fostul inspector-șef și-a luat tot ce avea în biroul de serviciu, dar a precizat că aceste obiecte îi aparțineau, fiindu-i dăruite, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.    

Ziariștii de la publicația Cuvântul din Rezina au precizat că Igor Botea a fost disponibilizat de conducerea Inspectoratului General de Poliție. În aceeași zi, la Rezina au venit câţiva poliţişti de la Chişinău cu sarcina de a-l reţine pe Botea, în baza unui dosar penal, dar fostul șef a reușit să-și piardă urmele. 

”Imediat am solicitat prin poşta electronică Procuraturii Rezina şi Serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliţie să confirme sau să infirme aceste informaţii. În acea zi din partea instituţiilor respective n-a urmat nicio reacţie”, ne-a declarat redactorul-șef al publicației Cuvântul, Tudor Iașcenco. 

„A doua zi, sâmbătă, am primit altă informaţie însoţită de imagini, că mai mulţi poliţişti scot din incinta inspectoratului mobilă, jilţuri, demontează climatizorul din cabinetul inspectorului-şef, lucrurile fiind încărcate într-un camion. 

Reieşind din noile circumstanţe am solicitat iarăşi Serviciului de presă al IGP să ne ajute să informăm corect cititorii despre cele întâmplate la IP Rezina”, a precizat Iașcenco. 

Referitor la evacuarea patrimoniului din incinta Inspectoratului, Irina Burdujan, ofiţer al serviciului de presă pentru inspectoratele din regiunea Orhei, a relatat luni că mobila, climatizorul şi alte lucruri evacuate sâmbătă de către Igor Botea din inspectorat îi aparţin. 

În aceeași zi, procurorul Petru Botnari a declarat jurnaliștilor de la Cuvântul că Botea „nu dispune de patrimoniu la Inspectorat”. 

”El și-a luat condiționerul (climatizorul) și televizorul, donate de Veaceslav Durnea, canapeaua donată de Vadim Purice, mobila adusă de la Șoldănești, iar trei uși de la Î.M.”Servicii Comunal Locative” n-a putut să le scoată”, a precizat procurorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării