main logo
802

Inspectorii de mediu din Călărași au depistat tăieri ilegale de arbori

Două zile consecutive, inspectorii de mediu împreună cu angajații Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură au descoperit tăieri ilicite de arbori în raionul Călărași, informează Inspectoratul de Protecție a Mediului.

Inspectorii de mediu din Călărași au depistat tăieri ilegale de arbori

Astfel, în urma verificărilor în parcela numărul 119 din cadrul Ocolului Silvic Călărași, a fost depistată în flagrant o persoană care a tăiat ilicit 4 arbori de diferite specii, cu diametrul cuprins între 55-60 cm, transmite Știri.md cu referire la expresul.md.

Un alt caz asemănător, a avut loc și în parcela numărul 153 din cantonul numărul 8 al Ocolului Silvic Hîrjăuca. Unde în urma verificărilor a fost depistată în flagrant o persoană care a defrișat 2 arbori de salcâm, cu diametrul cuprins între 48-56 cm.

Prin urmare, potrivit sursei, în ambele cazuri a fost încheiat proces-verbal cu aplicarea sancțiunii contravenționale în valoare de 5000 lei.

În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește cetățenilor, conform legislației în vigoare, defrișările ilegale se sancționează cu amendă de până la 5000 de lei pentru persoane fizice și 25.000 de lei pentru persoanele juridice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării