main logo
7179

INSP: Unele încălcări din traficul rutier nu mai sunt fixate de camere

„Din ultimele încălcări fixate, camerele de supraveghere a traficului rutier nu mai fixează centura de siguranță și telefonul mobil la volan.”

INSP: Unele încălcări din traficul rutier nu mai sunt fixate de camereColaj: Știri.md

Declarația aparține șefului Secției Evidență și Analiză Accidente Rutiere din cadrul INSP, Pavel Apostol, care a menționat în cadrul podcastului „Dialoguri” că, la moment, camerele de supraveghere a traficului rutier fixează doar viteza de deplasare și traversarea la culoarea roșie a semaforului, transmite Știri.md.

„Din ultimele încălcări fixate, camerele de supraveghere a traficului rutier nu mai fixează centura de siguranță și telefonul mobil la volan. Acum a rămas doar viteza de deplasare și traversarea la culoarea roșie a semaforului și se examinează posibilitatea fixării altor categorii de încălcări, dar asta este la nivel de perspectivă”, a spus Pavel Apostol.

În acest sens, șeful Secției Evidență și Analiză Accidente Rutiere din cadrul INSP a răspuns șoferilor care se plâng că pe traseele din R. Moldova sunt prea mulți polițiști, precizând că aceste echipaje nu ar trebui să-i deranjeze pe acei conducători auto care respectă Regulamentul circulației rutiere.

„Unii oameni zic că sunt prea multe echipaje de Poliție pe traseu, iar eu am un contraargument aici: Nu încălcați și aceste echipaje nu ar trebui să vă deranjeze. Amplasarea echipelor de patrulare este realizată în baza unui algoritm bine prestabilit. Noi realizăm analiza situației accidentale, noi analizăm analiza situației criminogene, respectiv echipe de patrulare sunt amplasate în acele locații unde fie există riscul producerii unui accident rutier, fie se constată, cu părere de rău, că pe acea porțiune de drum cel mai des se încalcă sau în preajma acelui sector înregistrăm anumite categorii de infracțiuni, iar noi putem să intervenim și să prevenim. În unele situații, prezența acestor echipaje responsabilizează”, a conchis Pavel Apostol.

Știri.md amintește că, în cadrul aceluiași podcast, Pavel Apostol a explicat că în ultimii ani au fost înregistrate circa 2.000 de accidente rutiere, în urma cărora au murit în jur de 200 de persoane.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării