main logo
1763

INP: Topul greșelilor care formează ambuteiaje în Chișinău

Încălcările comise de șoferi sunt principala cauză a ambuteiajelor formate în Chișinău. Cel puțin așa susține Inspectoratul Național de Patrulare, care anunță rezultatele unui studiu.

INP: Topul greșelilor care formează ambuteiaje în Chișinău

Potrivit analizei INP, cele mai aglomerate sectoare ale Capitalei sunt Centru, Râșcani și Buiucani, transmite Știri.md.

Totodată, polițiștii susțin că în topul abaterilor grave sunt: parcarea transportului în adiacentul stațiilor de așteptare, oprirea neregulamentară a mașinelor cu sistemul de semnalizare - avariere conectat, staționarea mijloacelor de transport parcate neregulamentar pe marginea carosabilului și manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării. 

"Acestea duc la blocarea benzilor de circulație, formarea ambuteiajelor și influiențează direct viteza de circulație în municipiul Chișinău", se arată într-un comunicat.

Astfel, în primele două luni ale anului curent, au fost înregistrați în jur de 10.000 de șoferi care au încălcat regulile de circulație pe teritoriul Capitalei.

Pentru staționarea sau parcarea în locurile interzise, doar în municipiul Chișinău, de la începutul acestui an, au fost documentați aproximativ 450 de șoferi.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită și îndeamnă toți șoferii să fie precauți și răbdători, să manifeste perseverență și să se conformeaze indicațiilor legale a agenților de patrulare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării