main logo
746

INP: Scaune auto pentru copii, dăruite unor proaspete mămici

Câteva mame care de curând au adus pe lume copii au primit astăzi un cadou neașteptat la maternitate - câte un scaun auto.

INP: Scaune auto pentru copii, dăruite unor proaspete mămici

Darurile au venit de la Inspectoratul Național de Patrulare care a acționat împreună cu un ONG, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Oamenii legii au vrut în felul acesta spună cât de important este pentru securitatea și chiar viață copilului  stea la drum în scaunul special și cu centură cuplată.

Mihaela a adus pe lume un băiețel acum 3 luni. Mai are acasă un copil de șapte ani și spune  scaunul auto este foarte necear. 

Dacă pentru primul copil a cumpărat unul la mâna a două, acum și această achiziție ar fi fost foarte costisitoare pentru familia sa.

„Pentru primul am reușit îl cumpărăm, pentru al doilea nu, chiar a venit la timp. Pentru siguranța copilului, pentru siguranța în famile  fie mai bine pentru el și pentru noi”, a declarat mama.

Și Iulia are acasă doi copii, iar acum a mai adus pe lume unul.  crești trei copii nu e atât de ușor, cheltuielile sunt multe, așa s-a bucurat de cadou.

„Recent noi am avut doar un scaun pentru față  și am mers cu mașina ca îl luăm pe al doilea. În timpul drumului, am fost la un pas de un accident și i-am spus soțului hai deodată cumpărăm”, a spus Iulia. 

Managerul proiectului: „Un scăunel din inima” spune obiectele sunt donate o dată la două săptămâni timp de un an, după care sunt aduse înapoi meargă la alte familii.

Cei de la Inspectoratul Național de Patrulare  spun  este obligatoriu  toți copiii de până la 12 ani  stea la drum în scaunul auto, având centură cuplată. Cei care nu au scaune, pot folosi o pernuță.

În cazul în care părinții vor transporta copii fără scaun auto, riscă o amendă de până la o mie de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării